Monday, July 31, 2006

aslan parcasi

zaman zaman issizlasmasi, sessizlesmesi, insansizlasmasi, yalnizlasmasi gereken insanlardanim. ama tutup da metropolde yasarsan, evinin disinda yalnizlik ihtiyacini giderebilme ihtimalin oldukca dusuk. istisnasiz her kadina "hey madmazel, cok sekersiniz, pek alimlisiniz, gelip benle takilir misiniz" diyen genclik sagolsun... parklarda, bahcelerde, sinemada, sokakta, markette, metroda rahat ve yalnizlik yok.

kucukken boyle degildim ama. burnumu cama dayayip diger cocuklari izlemekten rahatsiz olmaya baslayinca, 5 yasima merdiven dayar dayamaz istedigim ilk sey "kardes" olmus. boyle iddialar mevcut. iddialarin dogru olmasi ihtimalini ise dogumgunu 30 temmuz'a denk gelen bir aslan parcasinin varligina borcluyuz.
"nerden cikti bu velet, kalemimi ver, barbimi, annemi ve dahasi babami ver essek"
diyorken yillar once...
"ah be sevgi kelebegim, minnos kuzum, baby brother'im uzak upuzak kaliverdik be of" diyorum simdi.
kardes boyle biseydir. hayatiniza girdigi andan itibaren yasanmasi gereken kutsal ittifakin diger kolu, yaptigi, ogrendigi her seyle sizi sasirtan, cabucak buyuyuverip 18ine basabilen dunku cocuk.

daha dun sari kafa, camur paca birseyken, kepceler ve kopekler en buyuk fobilerinken, 'annaaane'nin cuzdanindan para asirip, mideye cokoprens indirmeye bakkala kosarken, masanin uzerinden patates kizartmasi yuruturken nasilsan bugun de oylesin. gulumseyen, bebek yuzlu, bilge sozlu can erigim. je t'aime.

kermitten basbakan olmaz diyenler kenara cekilsin lutfen. kalanlar play tusuna
bassin. marilyn monroe'dan happy birthday mister president gelmeyecek efendim hayir.




my little brother just discovered rock & roll
there's a noise in his head, and he's out of control
and yes it frustrates
let's let him make his own mistakes
see him on the dance floor go now
boy those moves i just don't know how