Thursday, August 03, 2006

mozzarella: bir hayat bicimi

sakin ola foodies'in uzmanlik alanina girdigimi sanmayin. arada ufak tefek birseyler hazirladigimda, nasil heyecanlaniyorum, bir servis ritueline giriyorum, bir prezentasyon tutkunu oluveriyorum, inanamazsiniz.

havalarin -genelde- asiri sicak olusunun, yemek aliskanliklarimizi altust ettigi malum. ne yesek de sonradan pisman perisan olmasak dedigim zaman, aklima dogal olarak ilk basta salata geliyor.

hemen iki adet kase cikarilir, sevdicege gelirken baguette almasi buyrulur...
kaseye once icebergler atilir, ustune domates, jambon (jambon yemeyenlere salam yahut carpaccio onerilebilir, yummy) ve en onemlisi mini-mozzarella ve kavun konur. sizma zeytinyagi ve karabiberle islem tamamlanir. keske her sey bu kadar basit ve guzel olsa.





daha cok salata, daha cok cesit icin suraya.

daha cok mozzarella / yahu nedir bu mozzarella diyenlerse suraya.