Sunday, July 16, 2006

sato manzarali dugun

uzundur yazmamanin verdigi ic sikintisi, gorev insani Ezop'u oyle derinden etkiledi ki, son 3-4 haftayi detaylariyla bir bir anlatmaya karar verdi.
boyle basliyor blog maratonumuz. ic sikintisi sona eriyor, baslamak yolun yarisini bitirmektir geyigine sirtimi dayiyorum. rahatliyorum.
play tusuna basalim haydi. 3..2...1.



aylar once posta kutuma gelen davetiyeyle hayatimin ilk katolik evlilik torenine davet edildim. taktim sevdicegi koluma, yollara koyuldum. valizin hazirlanmasi, tren biletinin alinmasi, gara ulasmamiz vesaire kisimlarini zeka yasimizin elestirilmesi konusundaki endiselerimden dolayi es geciyorum. TGV'ye (hizli tren) bindik, Bordeaux'ya gelene dek bicilmis tarlalari, inekleri, atlari izldik, oldukca iyi calisan, hatta usuten klima sayesinde. ordan bolgesel tren dedikleri daha yavas ve daha az gelismis trenlere aktarma yapmamizla sicak hava dalgasina yenik dusmemiz bir oldu. ezop erimis cikolataya, sevdicekse takim elbiseli kurbagaya donustu. (burdan hemen suraya gidelim)


trenden inip hemen kiliseye gittik. erimis cikolatanin butun huysuzluguna, takim elbiseli kurbaganin ufak capli panik atagina ragmen, kilise kismi bekledigimden iyi gecti. hallelujah'lar soylendi, nedimeler konfettiler firlatti, vive les maries!!! (yasasin yeni evliler!!!) diye bagrildi, alkistir kiyamettir derken kilise toreni bitti. bu arada schubert'in ave maria'sini profesyonel bir solocudan dinlerken 2-dakikayla-mustakbel kocasina "evet, iyide kotude, hastalikta saglikta sana sadik kalacagima ve seni hep sevecegime soz veriyorum" demek huzur verici olmali.

kiliseden cikip otele geri donduk, kisitli zamanimiz olmasina ragmen soyle bir foto cektik:



sonra ver elini, sato manzarali dugun. fransa-brezilya macini izleyememenin rahatsizligi omuzlarimiza cokmus olsa da , sampanyalar patlar, istiridyeler acilip hupletilir, uzun ince topuklarla cimleri yeni bicilmis bahcede bata cika yururken yeni insanlarla tanisilir. mum endustrisinden, sarkozy'den, ay cok $iksiniz-bu elbiseyi nerden buldunuz-sapkaniz bir harika aman da amanlardan bahsettik.
yemeklerimizi yedik, dev ekranda dunya kupasi maci yerine evlilerin bebeklik/cocukluk/genclik fotograflarini izledik. ertesi gun paris'e geri donduk. geriye sato manzarali bahceden ve sato yanindaki ufak hayvanat bahcesinden aklimizda kalanlarsa soyle....