Wednesday, August 23, 2006

sinemanin gucu adina!

Sinema korkutur. Yeni olan her sey gibi. Salona girip izlediginiz her film sizi, size ait olayan bir dunyaya sokar, dengelerinizle oynar. Iste tam da bu yuzden; sinema, sadece ve sadece bilgelerin, gifted cocuklarin elinde sekillenmelidir.

Fransiz bir yazar soyle buyurmus zamaninda: "Sinema, 20. yuzyili salaklastiran en buyuk faktorlerden biridir."
Cunku iyi film, seyircisinde bas dondurucu karmasik bir haz, zamansiz dalgalanmalar, sert duygulanimlar yaratir. Ve seyirci tam da bunu sever. Siddet, korku, porno ve olmadik insanustu kahramanlar/tesadufler iceren filmler tam da bu yuzden listelerin basina oturur.
Sinema HAZdir, ACI cekmektir. Sizi bildik gorunen kanatlarinin arasina alip diken ustunde oturtan da Odur. Hic acilmayan konulardan yine O bahseder. Kacindiginiz anilari O canlandirir. Sinema asidir.
Iste bu yuzden korkutur. En buyuk silahi olan goruntuyu sozle birlestirmeyi basardigindan beri kitleleri pesinden surukleyen, sanatlardan 7.si, butun sanatlarin icinde eritildigi bir alasim.


Bu kadar anlattik, asil konuya gelelim. Deli cesaretinin askla ozdeslestirildigi filmlerle, terkedilen kadinlari biraraya getirmeden once iyice dusunun!!



Terkedilen kadin = Ezop'un 2003 senesinde Paris'te tanistigi, Marie adinda bir hatun.
DVD player'daki film = Jeux d'enfants (Cocuk Oyunlari, Love me if you dare)





Mekan = Ezop'un evi.
Durum = Ezop Marie'ye eve davet eder, krema soslu mantarli tavuk yapilacak, beyaz sarap acilacaktir. Ezop istemese de, Marie filmi izlemek ister. Film izlenir...

- Marie, ben sana filmi izlemeyelim demistim. mendil getireyim sana dur, siyah kazaginin ustune silme burnunu.
- Ezop ben onu cok seviyorum, ask bu, ustune bu kadar dusunulecek bir konsept de degil ki! ask iste, ustune yillarca yazmislar cizmisler simdi de filmlerini cekiyorlar ama bu kadar kafa yorucu bisey degil. fiirkk firrkk.uhuhu. sniff. neden basitce, en yalin haliyle yasayamiyoruz?

Ezop cevap vermez, mutfaga yonelir, bir bardak sarap daha doldurur kendine. Marie o sirada terkeden sevgiliyi numarasini gizleyerek arar, telesekretere duser, mesaj birakmaz. Sonra gecenin bir yarisi scooter'ina atlar, terkeden sevgilinin evine gider, onu orada bulur, gozyaslari icinde ilan-i ask eder. terkeden sevgili, normal insanlarin yasadigi normal asklardan yasamak istememektedir. Mimarligi meslek edinmis (yani Paris gibi bir yerde gayet iyi kazanan) ressamlardan (yani 'ben entelektuelim, stabil olmami beklemeyin'cilerden) hayir gelmez, cikardigimiz ders budur.

Marie bugun daha iyi. Film ve terkeden sevgilinin kollarinda uyumak ona iyi geldi.


Ezop tv haber bulteni

Simdilik sadece basliklar...

Ezop Pilates yapmaya basladi. Aksamlari Seine Nehri'ne kosuya cikiyor. Alinan kilolar bir bir veriliyor.




Ezop simdi de evde cilgin poker partileri duzenliyor!!



Ezop, gozlerinden tuhaf bir enfeksiyon kapmis olan Bizans'i bugun veterinere goturuyor. minnos bizans gozlerini pek acamiyor...Ezop panik halinde.